Национален Благотворителен Фолклорен Концерт “Фолклор (с)мисъл”

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Национален Благотворителен Фолклорен Концерт “Фолклор (с)мисъл”

20лв.-40лв.

logo.Shevitsa

Националният благотворителен фолклорен концерт

“ФОЛКЛОР (С) МИСЪЛ”

събира средства за даровити ученици от Котел и Широка Лъка

 
Под един покрив на 3-ти март в зала 1 на НДК застават четири от най-именитите състави
 

Ансамблите „Тракия“, „Странджа”, „София-6” и „Шевица” се обединяват в един емблематичен фолклорен концерт с благотворителна цел. На 3-ти март, в зала 1 на НДК, четирите ансамбъла ще поставят началото на учредяване на стипендии за даровити ученици от Националните училища за фолклорни изкуства: НУФИ „Широка Лъка” и НУФИ „Филип Кутев” – Котел.

 

Идеята за събитието възниква съвместно между създателя и вдъхновител на Фондация „Шевица” – Петър Ангелов и Мария и Добрин Балчеви.

 

„От създаването на фондацията и ансамбъла проведохме редица благотворителни концерти под надслова „Светлина искрица заедно с Шевица“. За петата годишнина от създаването ни решихме да организираме и проведем „Национален Благотворителен Фолклорен концерт“ под надслов “ФОЛКЛОР (С) МИСЪЛ”, в подкрепа на младите таланти на българския фолклор. За наше най-голямо  удовоствие тази инициатива приеха присърце и ансамблите „Тракия“, „Странджа” и „София-6” – споделя развълнуван създателят на Представителен фолклорен ансамбъл „Шевица“ – Петър Ангелов.

 

„Възпитаването на децата в традициите и обичаите ни, съхраняването на националната ни идентичност, насърчаването на талантливите и будни деца и посяването в сърцата и душите им на  зрънцето на обичта и добротата, са цели, които смятаме за особено важни за нас. И тъй като винаги сме вярвали, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му, се обединихме с Фондация „Шевица“ като съратници в това добро дело” – разказват Мария и Добрин Балчеви.

 

„За нас е изключително щастие, че не за първи път ставаме съпричастни към подобни прекрасни инициативи и вярваме, че чрез магията на танца ще успеем да съберем нужните срества и да поставим началото на едно ново фолклорно предизвикателство. Нямаметърпениие да се видим” – споделя художествения ръководител на ансамбъл „София – 6” Николай Несторов.

В подкрепа на събитието се обявиха Христо Стоичков, Златните олимпийски момичета на България, Ники Кънчев, Ивет Горанова, Добромир Банев, Пепи Бакърджиев, Антоанета Костадинова, Гергана
Гунчева, Пламен Кирилов, Борислава Ганева и много други.

„Мисълта за децата на България ни дава (с)мисъл да продължаваме напред…” е мотото на благотворителното събитие. Организаторите са убедени, че този концерт ще се помни дълго време – не само заради пъстротата и многообразието на етнографските области, които ще бъдат представени, но най-вече заради (с)мисленото дело, което той олицетворява.

20лв.-40лв.

Детайли за събитието

Дата: март 3, 2022 @ 6:00 pm - 8:30 pm
Време: 6:00 pm - 8:30 pm
Място: НДК
Адрес: Bulevard "Bulgaria", 1463 Ndk
Организатор: Фондация “Шевица”
Телефон: +359887469716
Уебсайт: https://shevitsa.bg